Prognoza meteo: Unde vine toamna. Cât de frig se face, în ce regiuni lovesc ploile

August 23, 2020
360 Views

Toamna îşi face din ce în ce mai mult simţită prezenţa în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, în timp ce în sud temperaturile vor fi ridicate. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), se răcoreşte în mai multe zone şi încep ploile. Până pe 21 septembrie vom avea parte de vreme capricioasă.

Sâmbătă, ANM anunţă vreme călduroasă la câmpie, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi variabil şi numai cu totul izolat, după-amiaza la munte, vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat în regiunile estice şi slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarea lună. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, dar şi uşor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantităţile de preciptaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate, local, în sud-vest.

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în nord-vest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: