Google Maps aduce hărţi mai colorate şi detalii mai bine evidenţiate, în funcţie de relief şi vegetaţie

August 20, 2020
159 Views

În cei 15 ani de când a fost lansat, Google Maps a evoluat constant, de la un instrument pentru navigare la un asistent care îţi oferă informaţii utile despre locul unde vrei să mergi şi ce să faci acolo.

Săptămâna aceasta, Google lansează o nouă grafică pentru Google Maps, care oferă mai multe detalii hărţilor, peisaje mai colorate şi mai bine evidenţiate, ceea ce va permite oamenilor să înţeleagă mai uşor cum arată zona la care se uită.
Google Maps are imagini de înaltă fidelitate din satelit pentru 98% din teritoriul locuit al planetei. Acum foloseşte un nou algoritm de colorare a hărţilor şi cu ajutorul imaginilor din satelit transpune informaţiile într-o hartă mai detaliată şi dinamică. Când explorezi o zonă vei observa uşor caracteristicile geografiei locului: vei putea distinge uşor plajele aride sau deşerturile de râuri, lacuri sau văi. De asemenea, se poate observa din culori cât de bogată este vegetaţia dintr-o anumită zonă sau calotele de zăpadă din vârful munţilor.

Actualizarea ce oferă o privire comprehensibilă asupra detaliilor naturale este disponibilă în toate cele 220 de ţări şi teritorii acoperite de Google Maps. Aceasta înseamnă o acoperire de peste 100 de milioane de kilometri pătraţi de teren. Noua grafică a Google Maps va fi vizibilă pentru orice zonă – de la cele metropolitane la cele mai mici sate.

Cum funcţionează această tehnică de colorare a hărţii? În primul rând, computerul analizează şi identifică caracteristicile cadrului natural din imaginile din satelit, evidenţiind în mod special zonele aride, îngheţate, împădurite sau montane. Apoi, fiecărei părţi identificate i se atribuie o culoare, de o anumită intensitate. De exemplu, o zonă dens împădurită va fi clasificată cu verde închis, în timp ce o regiune cu arbuşti va fi colorată într-un ton de verde mai deschis.

Explicaţie: Peisajul Islandei este acum mai uşor de observat. În noua grafică (dreapta) se vede cum variază intensitatea culorii verde pe suprafaţa insulei şi se remarcă cea mai mare calotă de zăpadă, Vatnajökull, reprezentată pe hartă în alb.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: