Ceaiuri de vară cu efect tonic pentru memorie: „Menţin un tonus bun şi creează rezistenţa la surmenaj“

August 19, 2020
356 Views

Lămâia şi semninţele de chimen sunt ingrediente recomandate pentru a da un impuls memoriei. Fie că sunt consummate în ceaiuri reci sau adăugate în mâncare, cercetătorii susţin că acestea sunt un tonic excelent.

Deseori trebuie să facem faţă unei perioade solicitante. În astfel de situaţii, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi cu vitamine C şi E (mai ales). Fitoterapeuţii europeni au constatat o îmbunătăţire certă a memoriei după o cură bogată în suc de citrice, de fructe şi de ceaiuri.

Lămâia

Cercetătorii care au studiat îndeaproape lămâia au constatat că acest fruct, bogat în substanţe active, cum ar fi calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru revigorarea memoriei şi pentru numeroase afecţiuni printre care hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile şi hemoragiile, scrie click.ro

Lămâia este un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

Nutriţioniştii europeni au constatat că randamentul intelectual este sporit la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susţine că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: