Au testat 14 tipuri de măști. AFLĂ ce nu trebuie să porți NICIODATĂ. Transmitere de 110%

August 18, 2020
163 Views

OK

O echipă de cercetători de la Universitatea Duke a testat 14 tipuri de măști.

Mulți oameni se întreabă dacă masca are efectul dorit și dacă chiar este eficientă în combaterea coronavirusului. Zecile de sceptici nu au întârziat să apară. De aceea, o echipă de cercetători de la Universitatea Duke a analizat eficiența diferitelor metode de a-ți acoperi fața, de la măști de protecție chirurgicale până la fulare sau batiste, scrie SkyNews. Au descoperit că una dintre ele crește de fapt riscul de infectare cu coronavirus.

Fularul, PERICULOS. Crește riscul de transmitere cu 110%

Cea mai puțin eficientă acoperire a feței în studiu a fost un fular circular care s-a dovedit că de fapt crește riscul de infecție dacă este folosită, având o „fracție de transmitere a picăturilor” de 110%.

„Am fost extrem de surprinși să constatăm că numărul de particule măsurate cu fular a depășit efectiv numărul de particule măsurate fără a purta nicio mască”, a spus pentru CNN, Martin Fischer, cercetător la Universitatea Duke

Cea mai eficientă mască s-a dovedit a fi cea profesională, de tipul N95. Măștile chirurgicale clasice și măștile din bumbac au avut un rezultat satisfăcător.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: