Clujul şi-a asumat obiectivul de a fi primul judeţ ce va avea toate primăriile înrolate în platforma Ghişeul.ro

August 17, 2020
289 Views

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a organizat, pe 21 iulie, o videoconferinţă pentru promovarea platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes portal de plăţi din România, iar Clujul şi-a asumat obiectivul de a fi primul judeţ din ţară cu toate primăriile înrolate în platforma respectivă.

“Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a organizat marţi, 21 iulie a.c., o videoconferinţă în vederea demarării unei ample campanii de promovare, în rândul administraţiilor publice locale, a platformei Ghişeul.ro, cel mai de succes portal de plăţi din România. În cadrul evenimentului au participat aproximativ 70 de primari din judeţul Cluj, la care s-a alăturat preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tişe. În acest context, Clujul şi-a asumat obiectivul de a fi primul judeţ din România care va avea toate primăriile înrolate în platforma Ghişeul.ro”, se arată într-un comunicat trimis  marţi (21.07.2020-n.red.), de ADR.

Potrivit sursei citate, portalul Ghişeul.ro este util mai ales în contextual pandemiei de COVID-19. “Cu acest prilej, ADR a prezentat avantajele portalului de plăţi, atât pentru primăriile din România, cât şi pentru cetăţeni, astfel încât din ce în ce mai mulţi români să beneficieze de acest serviciu public, care oferă posibilitatea plăţilor rapide şi sigure la bugetele locale, eliminând mersul la ghişee. (…) Având în vedere contextul actual generat de pandemia de COVID-19 şi interesul ridicat al populaţiei de a-şi plăti online impozitele şi taxe, precum şi amenzile contravenţionale, ADR îşi propune ca obiectiv înregistrarea în Ghişeul.ro a tuturor primăriilor municipiilor României, a minimum 50% din numărul total de unităţi administrativ-teritoriale orăşeneşti şi comunale, precum şi introducerea de noi tipuri de taxe”, se mai arată în comunicat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: