Ceaiuri care pot înlocui cu succes cafeaua. Cum trebuie să le prepari

August 15, 2020
203 Views

Dacă tânjeşti după efectul cofeinei, dar cafeaua te face să fii agitat şi îţi dă dureri de stomac, o poţi înlocui foarte bine cu ceaiuri delicioase, care îţi conferă energie în prima parte a zilei.

Anumite ceaiuri conţin, la rândul lor cofeină, dar în cantităţi mai mici, oferindu-ţi astfel energie fără reacţii adverse.

Iată câteva exemple de ceaiuri care pot înlocui cu succes cafeaua!

Ceai verde. Acesta este bogat în polifenoli şi catehine, antioxidanţi cu rol benefic pentru organism, care reduc riscul de oxidare celulară, una dintre principalele cauze ale scăderii imunităţii. Un pliculeţ sau o linguriţă cu planta uscată conţine doar 35 mg de cofeină, în comparaţie cu 200 mg, cât conţine în mod normal o ceaşcă de cafea.

Ceai alb. Are proprietăţi antioxidante, îmbunătăţeşte sănătatea cavităţii orale şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Desigur, conferă şi energie!

Ceai oolong. Este un tip de ceai semifermentat, parfumat şi dulce, care ajută la scăderea colesterolului, activează metabolismul, este de ajutor în perioadele stresante şi creşte rezistenţa psihică.

Ceai negru. Este considerat un energizant natural, datorită unor substanţe numite teină şi teofilină, ambele având efecte benefice asupra inimii, accelerându-i ritmul. Dacă vă ştiţi însă cu hipertensiune, este un tip de ceai pe care ar trebui să îl evitaţi.

Ceai matcha.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: