Unul din cinci români o ia de la zero în carieră. Topul celor mai sigure locuri de muncă

August 14, 2020
350 Views

Puţin peste 20% dintre angajaţii români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că iau serios în calcul să-şi schimbe domeniul de activitate din cauza efectelor pandemiei de Covid-19, fiind inclusiv dispuşi să o ia de la zero în carieră.

Aproape un sfert dintre respondenţi spun că se văd nevoiţi să facă primii paşi către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual şi tot atâţia spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur. Cei mai mulţi dintre aceştia lucrează în prezent în domenii precum vânzări, producţie, turism sau transporturi.

Deşi perspectivele salariale rămân în continuare principalul criteriu în funcţie de care cei mai mulţi angajaţi români îşi aleg un nou job, siguranţa domeniului de activitate şi rezistenţa acestuia la şocuri externe, cum este şi pandemia de Covid-19, au devenit prioritare în acest context pentru 70% dintre respondenţii la sondajul BestJobs. Alţi 42% se orientează în carieră şi în funcţie de beneficiile extrasalariale, dar în acelaşi timp contează şi posibilitatea de a avea mult timp liber (37%), sau de a putea lucra remote (34%).

Prin urmare, pentru a se simţi în siguranţă într-un domeniu sau job nou, peste 26% dintre angajaţi consideră că este obligatoriu să aibă posibilitatea să lucreze de acasă, un sfert exclude complet poziţii în domenii precum HoReCa, puternic afectate de efectele pandemiei, iar 22% consideră mai sigure joburi în domenii sau companii strâns conectate la mediul online.

IT-ul, armata şi sănătatea, considerate cele mai sigure

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: