Diabetul de tip 2, primele semnale de alarmă. Ce să nu ignori

August 14, 2020
352 Views

Diabetul poate să apară la oameni de toate vârstele, iar simptomele precoce sunt ușoare și de cele mai multe ori ignorate. De fapt, aproximativ 1 din 3 persoane cu diabet zaharat de tip 2 nici nu știu că îl au.

Când ai diabet, organismul nu reușește să transforme carbohidrații din alimente în energie. Acest lucru face ca zahărul să se acumuleze în sânge. De-a lungul timpului, diabetul crește riscul de boli de inimă, orbire, leziuni ale nervilor și organelor, și alte afecțiuni grave. Diabetul de tip 2 apare la oameni de toate vârstele, iar simptomele precoce sunt ușoare, deseori ignorate.

Ce veți observa mai întâi: Persoanele cu diabet zaharat tip 2 nu au adesea simptome. Când apar, unul dintre primele semnale este acela că ești foarte des însetat. Alții constată că au des gura uscată, pofta de mâncare mai mare, urinează mai mult – uneori din oră-n oră – și de obicei slăbesc brusc sau se îngrașă brusc.

Pe măsură ce nivelul de zahăr din sânge devine mai mare, este posibil să aveți alte probleme precum dureri de cap, vedere încețoșată și oboseală.

În multe cazuri, diabetul de tip 2 nu este descoperit până când nu afectează sănătatea. Experții de la WebMD spun că semnale de alarmă pot fi și că:

– Tăieturile sau rănile se vindecă lent
– Infecțiile frecvente ale tractului urinar
– Mâncărime a pielii, în special în zona inghinală.

Vă poate afecta viața sexuală: Diabetul poate deteriora vasele de sânge și nervii din organele tale genitale. Acest lucru ar putea duce la o pierdere a sensibilității și poate face dificil să ai un orgasm. De asemenea, femeile sunt predispuse la uscăciunea vaginală. Aproximativ 1 din 3 persoane care au diabet de tip 2 vor avea o formă de problemă sexuală. Între 35% și 70% dintre bărbații care au boala vor avea cel puțin un anumit grad de impotență.

Leave A Comment

%d bloggers like this: