Ciocolata neagră: beneficii în procesul de slăbire

August 13, 2020
252 Views

Datorită conţinutului de compuşi benefici precum polifenoli, flavonoide şi catehină, ciocolata neagră este considerată un aliment sănătos, mai ales pentru că a fost asociat mai multor beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătăţirea stării de sănătate a inimii, scăderea inflamaţiilor şi îmbunătăţirea funcţionalităţii creierului.

În urma statusului primit, de super-aliment, multe persoane se întreabă dacă ciocolata neagră ajută în procesul de slăbire.

Ciocolata neagră: beneficii

Ciocolata neagră vine la pachet cu câteva beneficii atunci când este asociată scăderii în greutate.
Imbunătăţeşte sensibilitatea la insulină. Există studii care sugerează că ciocolata neagră poate ajuta la îmbunătăţirea sensibilităţii organismului la insulină, hormonul responsabil pentru reglarea zahărului din sânge şi folosirea lui de către celule ca energie. Astfel, o scădere a nivelului de insulină din sânge poate ajuta la pierderea în greutate şi reducerea grăsimii depozitate. Deşi sunt necesare şi alte cercetări, studii de mici dimensiuni sugerează că ciocolata neagră controlează glicemia în organism, iar astfel previne simptome precum senzaţia de foame.
Scade senzaţia de foame şi apetitul. Studiile arată că ciocolata neagră poate reduce pofta de mâncare şi ajută la oferirea senzaţiei de stomac plin, aspect care sprijină scăderea în greutate. Un studiu la care au luat parte 12 femei arată că mirosind şi gustând din ciocolata neagră scade apetitul şi reduce nivelul de grelină, hormonul care stimulează foamea. Un alt studiu la care au participat 16 persoane s-au comparat efectele ciocolatei cu lapte şi cele ale ciocolatei negre şi astfel s-a descoperit că participanţilor le dispărea senzaţia de foame după ce consumau ciocolată neagră. Mai mult, au consumat de asemenea cu 17% mai puţine calorii comparativ cu participanţii care au mâncat ciocolată cu lapte.

Îmbunătăţeşte dispoziţia.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: