Prefect Mircea Abrudean – „CJSU a decis ca Spitalul Clinic de Recuperare redevine unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid-19

July 31, 2020
369 Views

Spitalul Clinic de Recuperare va primi începând cu data de 5 august bolnavi de Covid-19, fiind pregătite 400 de paturi în cazul unei explozii de cazuri la nivelul județului Cluj.

Clujul se pregateste pentru vremuri grele , referitor la pandemia COVID -19

„CJSU a decis ca Spitalul Clinic de Recuperare sa redevină unitate medicală pentru tratarea pacienților Covid-19, începând cu data de 5 august, ora 8. Argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară Covid-19, apropierea față de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de ATI. Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajati sa între în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională.”, a transmis Mircea Abdrudean, prefectul Clujului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: