Nu munciti in timpul vostru liber. Lucrul in weekend si in vacanta scade randamentul

July 26, 2020
257 Views

Cum lucram si cand lucram se schimba fundamental. Datele dintr-un sondaj american despre utilizarea timpului indica faptul ca 30% dintre angajatii cu norma intreaga raporteaza ca la sfarsit de saptamana si in concedii nu inceteaza sa lucreze. Mai mult, recenta tendinta globala catre munca la distanta, din cauza crizei Covid-19, ar putea agrava si mai mult situatia: granitele care separa munca de timpul liber devin si mai incetosate.

Multi oameni presupun ca flexibilitatea ar trebui sa stimuleze motivatia, la locul de munca.
A fi capabili sa ne stabilim programele proprii ar trebui sa ne imputerniceasca sa ne coordonam zilele pentru a maximiza productivitatea la locul de munca, ceea ce ar sugera ca oamenii ar putea fi de fapt mai motivati atunci cand lucreaza in weekend si de sarbatori.
In plus, cercetarile arata ca a va pastra ocupat (spre deosebire de a nu face nimic) va poate face sa va simtiti productiv si, prin urmare, sa va simtiti munca mai semnificativa.

Cu toate acestea, noile cercetari descopera ca e mai degraba invers, scrie Harvard Business Review.
Munca in week-end-uri sau in vacante submineaza unul dintre cei mai importanti factori ai randamentului: motivatia intrinseca. Oamenii se simt motivati intrinsec atunci cand se angajeaza in activitati pe care le considera interesante, placute si semnificative.

Munca in timpul liber creeaza un conflict intern intre urmarirea obiectivelor personale si profesionale, determinand oamenii sa se bucure mai putin de munca lor.

Cum influenteaza motivatia intrinseca lucrul in timpul perioadei de repaus?

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: