SONDAJ: 85% dintre romani considera ca in contextul actual ar trebui cumparate in primul rand produse romanesti

July 24, 2020
330 Views

Aproape 85% dintre romani considera ca in contextul actual ar trebui cumparate in primul rand produse romanesti, iar 30% spun ca prefera sa lucreze intr-o companie cu capital romanesc in aceasta perioada, in locul unei companii straine, conform unui sondaj BestJobs.

“Astfel, aproape 85% sunt de parere ca in contextul actual ar trebui cumparate in primul rand produse romanesti, in sprijinul business-urile locale. Tocmai din acest motiv, mai mult de jumatate dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca, de la izbucnirea pandemiei, prefera sa cumpere mai mult produse romanesti. 20% dintre respondenti afirma, insa, ca nu si-au propus sa aleaga cu precadere produse romanesti de la raft, iar tot atatia spun ca nu acorda atentie provenientei produselor pe care le cumpara, optand in continuare pentru aceleasi branduri pe care le puneau in cos si inainte de pandemie.

Schimbarea de comportament in randul romanilor care aleg produse romanesti pentru a sprijini business-urile locale vine in contextul in care aproape 54% considera ca firmele cu capital romanesc au fost mai afectate de efectele pandemiei decat firmele straine. Doar putin peste un sfert dintre respondenti considera, in acest context, ca o companie romaneasca ar reprezenta un loc de munca mai sigur decat o companie straina in aceasta perioada, in timp ce 38% afirma ca nu stiu unde ar mai putea gasi un loc de munca pe care sa-l considere sigur in contextul actual.

Chiar si asa, 30% dintre respondentii la sondajul BestJobs spun ca prefera sa lucreze intr-o companie cu capital romanesc in aceasta perioada in locul unei companii straine, iar un sfert afirma ca sunt mai linistiti daca angajatorul ar fi o companie de stat. Peste 46% dintre respondenti sunt deja angajati in companii romanesti, iar 35% lucreaza in companii straine, in timp ce doar 5% sunt angajati la stat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: