Guvernul a aprobat programul calendaristic pentru organizarea alegerilor locale . Data alegerilor : 27 septembrie 2020

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020. Guvernul a aprobat calendarul, cu toate că a fost cerută amânarea alegerilor din cauza epidemiei cu noul coronavirus. Prima amânare a alegerilor locale a avut loc în luna aprilie a acestui an: „Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur”, menționa atunci vicepremierul Raluca Turcan.

De asemenea, Executivul a adoptat o hotărâre privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale din anul 2020.

Data de 27 septembrie a fost stabilită ca dată de desfăşurare a alegerilor locale printr-o lege adoptată de Parlament.

„18. HOTĂRÂRE pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020

19. HOTĂRÂRE privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2020

20. HOTĂRÂRE privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale din anul 2020”, se arată în documentul Guvernului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: