Crestere cu 50% a interesului tinerilor pentru educatia alternativa in IT, in ultimele trei luni (analiza)

July 21, 2020
336 Views

Interesul tinerilor români pentru educaţia alternativă a crescut cu 50% în ultimele trei luni, aceştia fiind interesaţi de capabilitatea de a îmbina cunoştinţele teoretice cu experienţa practică, cu scopul unei eventuale reconversii profesionale în IT, arată datele centralizate, publicate luni de o unitate de învăţământ independent.

Potrivit analizei de specialitate realizată de Wantsome, viitorii cursanţi pot ţine cont că, în această perioadă, în industria IT sunt foarte căutate cunoştinţele de Python, Java/Spring, Testare Manuală şi Testare Automată, BA, Algoritmi şi Structuri de Date şi UI/UX Design, precum şi de Introducere în Programare, .NET şi Introducere în Linux.

În prezent, unitatea de învăţământ oferă cursuri structurate pe patru mari categorii, respectiv: cursuri de specializare pentru angajaţi în IT, cursuri pentru reconversie profesională în IT, cursuri pentru elevi, programe de training pentru companii sau echipe de lucru, care pot fi personalizate în funcţie de nevoile specifice ale acestora.

Ariile principale de activitate cuprind programare, QA (testare), operations (reţele şi infrastructură, DevOps), BA (business analysis) şi UX/UI Design, structurate pe mai multe niveluri de pregătire, de la începător până la avansat.

“Din acest motiv, au fost pregătite şi anumite beneficii pentru studenţi, alături de 3 noi programe de tip Şcoală de Vară dedicate elevilor. Recent, a debutat proiectul Javascript Summer School, o grupă realizată în colaborare cu Şcoala Privată “Varlaam Mitropolitul” din Iaşi. Elevii care vor să înveţe IT sau cum să-şi dezvolte propriile jocuri în Python sau Javascript beneficiază, până în septembrie 2020, de un discount de 25% pentru toate cursurile Wantsome şi de câte 1 oră de consiliere cu Iuliana Anton. Totodată, studenţii interesaţi să înveţe alături de Wantsome primesc în plus un discount de 10% din preţul cursului, 1 oră de consiliere în carieră 1:1 cu Iuliana Anton şi 1 oră de consiliere educaţională 1:1 cu mentorul preferat”, precizează sursa citată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: