Inca un caz de COVID 19 in Primaria Cluj-Napoca. Sefa Serviciului Achizitii Publice ,Lucia Lupea este Pozitiva Covid-19

Inca un caz de COVID 19 in Primaria Cluj-Napoca.Este vorba de Sefa serviciului achizitii-publice ,Lucia Lupea.

Doamna Lupea a fost asimptomatică, s-a prezentat la testare în 10 iulie, pozitivă în data de 11, când s-a și internat. Și acum tot asimptomatică este. Din ancheta epidemiologică pe care am derulat-o, nu are contact decât cu părinții, soțul, doi prieteni și o vecină. În urma acestei anchete, am testat și mama, care a devenit simptomatică, și ea este pozitivă și internată în spital. Ceilalți contacți se află în izolare la domiciliu și sunt urmăriți de medicul de familie”, a declarat, pentru Libertatea, șeful DSP Cluj.

În cursul zilei de ieri un angajat al Primăriei Cluj-Napoca a prezentat simptome care puteau fi asimilate Covid-19 și s-a prezentat imediat în vederea efectuării testului de specialitate în urma căruia a fost declarat pozitiv Covid -19.

Angajatul se va conforma cerințelor de specialitate stabilite de către corpul medical. În perioada următoare Direcția de Sănătate Publică urmează să efectueze ancheta epidemiologică, conform legii.

De asemenea, pe lângă ancheta epidemiologică, Primăria a recomandat tuturor angajaților care prezintă simptome COVID-19 să efectueze testul de specialitate.

Primăria, la fel ca și în situația anterioară, va respecta cu strictețe cerințele anchetei epidemiologice cu privire la testări și alte măsuri. Primăria va continua dezinfectarea periodică a tuturor birourilor și spațiilor publice din cadrul Primăriei.

Primăria continua extinderea muncii la domiciliu a funcționarilor publici a căror activitate poate fi desfășurată in aceasta forma, potrivit fisei postului”, precizează Primăria Cluj-N

In perioada următoare Direcția de Sănătate Publică Cluj urmează să efectueze ancheta epidemiologică, conform legii. Angajatul va fi internat cel puțin 48 de ore în spital, iar în funcție de evoluția virusului perioada se poate prelungi.

De asemenea, pe lângă ancheta epidemiologică, Primăria a recomandat tuturor angajaților care prezintă simptome COVID-19 să efectueze testul de specialitate din buzunarul fiecaruia.

Se face o anchetă epidemiologică și ia legătura cu cel depistat pozitiv, care declară contacții direcți, adică cei care au stat la o distanță mai mică de un metru, fără mască, mai mult de 15 minute. Pentru ceilalți se recomandă să sune la medicul de familie sau să își facă test pe cont propriu, pentru că nu este un cadru legal să se facă test gratuit”, a precizat primarul Emil Boc.

Leave A Comment

%d bloggers like this: