OMS recomandă: Cum să ne întărim sistemul imunitar în faţa coronavirusului

July 13, 2020
274 Views

COVID-19 poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Doar că unii au şanse mai bune de a evita forme grave ale bolii.
Coronavirusul se răspândeşte, iar pandemia e departe de a fi încheiată. În mai toate ţările din lume, trendul noilor cazuri e unul crescător, după relaxarea restricţiilor.

Ceea ce înseamnă că acum riscurile îmbolnăvirii sunt mai mari decât pe durata stării de urgenţă. Din mai multe contacte între oameni rezultă un grad mai mare de risc. Având în vedere că, deocamdată, nu există nici tratament, nici vaccin împotriva bolii care a creat această pandemie, avem doar recomandări pentru a ne feri de COVID-19. În capul listei sunt cele cunoscute deja: folosirea măştilor în spaţiile închise sau în aer liber, în aglomeraţie, plus respectarea normelor de igienă personală.

În ultimele luni, mulţi şarlatani au încercat să profite de pe urma fricii oamenilor, promovând diverse suplimente pentru întărirea sistemului imunitar. În realitate însă, sistemul imunitar nu se întăreşte peste noapte, ci în timp, printr-un stil de viaţă sănătos. Iar acest stil de viaţă, pe lângă o alimentaţie echilibrată, presupune şi efort fizic.

De aceea, se spune că sportul e cel mai bun medicament, iar această idee e promovată acum şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)

Într-un articol publicat pe site-ul OMS, autorii textului ne recomandă ca, mai ales în aceste vremuri, sportul şi activitatea fizică să facă parte din vieţile noastre.

„Activitatea fizică aduce beneficii, atât pentru corp, cât şi pentru starea noastră emoţională. Ea poate contribui la:

*Tensiune arterială redusă
*Menţinerea greutăţii corporale în limitele normalului
*Reducerea apariţiei unor probleme cardiovasculare
*Prevenirea apariţiei diabet zahart de tip II
*Prevenirea apariţiei diverse tipuri de cancer

……

Leave A Comment

%d bloggers like this: