Vremea o ia razna! Se anunță temperaturi de 7 grade. Care sunt zonele vizate

July 7, 2020
302 Views

Vremea o ia razna în această săptămână. Vom avea parte de temperaturi halucinante. Conform datelor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie, ne așteaptă temperaturi între 7 și 33 de grade Celsius.

Prognoza este valabilă în perioada 6-19 iulie, iar zonele vizate sunt Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. În ceea ce privește rstul regiunilor din țară, acolo vor exista alternanţe termice, iar probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de 7 iulie, precum şi după data de 12 iulie.
…..
7 grade în Transilvania
În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în intervalul 7 – 9 iulie, local chiar rece pentru această perioadă a anului, dimineaţa şi noaptea. Astfel, în medie, maximele termice vor fi de 21 – 24 de grade, iar minimele de 7 – 10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, iar în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29 – 32 de grade, iar noaptea 11 – 15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 – 19 iulie sunt estimate uşoare oscilaţii în regimul termic, dar în general valorile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 26 – 28 de grade şi ale minimelor de 13 – 15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 7 iulie, precum şi în perioada 12 – 16 iulie.
…..
Și la munte vremea va fi caldă. În ceea ce privește temperaturile, media maximelor termice urmând a fi de 18 – 22 de grade, iar cea a minimelor de 8 – 14 grade. Scurte perioade de vreme răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea, vor fi în zilele de 8 şi 9 iulie şi, posibil, 14 – 15 iulie. În intervalele 6 – 7 iulie şi 12 – 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: