Vacanța de vară… la Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga”

July 3, 2020
210 Views

În lunile iulie și august, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, va oferi, la fel ca în fiecare an, la toate secțiile pentru copii, diverse programe de vacanță ce cuprind pe lângă activități ce se vor desfășura în bibliotecă, și activități în aer liber, dar și online.
Programul cuprinde: ateliere de creativitate, cluburi de învățare a limbilor străine, ateliere de programare, ore de poveste în limbile română, engleză și maghiară etc. Aceste activități sunt gratuite, participarea la cele care se desfășoară în bibliotecă se face pe baza permisului de intrare. Numărul de participanți este limitat din cauza măsurilor de siguranță sanitară impuse de pandemia de COVID-19. Pentru activitățile online este necesară înscrierea prealabilă.
În luna august, la sediul central va avea loc un program estival de lectură ,, E vremea cititului”, la care copiii participanţi vor descoperi că lectura poate fi distractivă şi se vor bucura de beneficiile cititului.
Alte activități inedite din cadrul programului estival al bibliotecii: club de mitologie greacă, clubul curioșilor, în care se vor descoperi lucruri interesante din toate domeniile și vor explora orașele lumii, Kamishibai, o poveste altfel, ce se va desfășura în limba maghiară, în luna august la Sala multiculturală a bibliotecii.
Totodată, începând din acest an, când, pe data de 29 iunie au fost marcați 120 de ani de la nașterea scriitorului Antoine de Saint-Exupéry, la inițiativa Fundației cu același nume a fost celebrată Ziua Mondială a Micului Prinț! Pornind de la acest fapt, Secția pentru copii a pregătit odată cu începerea vacanței, activități pe această temă în cadrul Clubului lecturii de vacanță, activități ce s-au derulat până în data de 3 iulie. Fiecare activitate a început cu un citat motivațional/inspirațional din această carte, evidențiind astfel motivele pentru care cartea merită citită și recitită, indiferent de vârstă. Micul Prinț le arată copiilor că pot învăța câte ceva de la tot ce îi înconjoară; prin experiențele lui îi învață despre prietenie. Pe lângă învățăturile extrase din carte, participanții au aflat cele mai interesante curiozități referitoare la planete, plante, animale, iar pornind de la viața scriitorului Antoine de Saint-Exupery și meseria lui de pilot, copiii au fost purtați prin istoria aviației, în cadrul ultimei activități.
Acestea sunt doar câteva idei de petrecere a vacanței de vară, programul complet al activităților poate fi consultat pe site-

Leave A Comment

%d bloggers like this: