Eurostat: România este statul european cu cei mai puțini cetățeni străini pe teritoriul său, mai puţin de 1% din totalul populaţiei

June 26, 2020
255 Views

În termeni relativ, statul membru al UE cu cel mai ridicat procentaj de cetăţeni străini în 2019 era Luxemburg (47% din totalul populaţiei), în timp ce aceştia reprezentau sub 1% din totalul populaţiei în Polonia şi România, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Un procentaj ridicat de cetăţeni străini – 10% sau mai mult din populaţia rezidentă – se înregistra anul trecut în Cipru, Malta, Austria, Estonia, Letonia, Irlanda, Belgia, Germania şi Spania.

La 1 ianuarie 2019, aproximativ 21,8 milioane de cetăţeni străini locuiau în unul din cele 27 de state membre ale UE, reprezentând aproape 5% din populaţia blocului comunitar.

În plus, existau la 1 ianuarie 2019 aproximativ 13,3 milioane de persoane care locuiau în una din ţările membre UE, având cetăţenia unui alt stat din blocul comunitar, reprezentând aproape 3% din populaţia UE.

În cele mai multe din statele UE, majoritatea cetăţenilor străini provenea din ţări din afara blocului comunitar, arată datele Eurostat.

Leave A Comment

%d bloggers like this: