Primarul comunei Tritenii de Jos, Sașa Valer, a fost destituit din funcție de către prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean

”Am semnat azi Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Tritenii de Jos, a d-lui Sașa Valer, că urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Sașa Valer a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, inițial a primit 4 ani de închisoare, dar acum prin sentință definitivă pedeapsa este redusă la 2 ani de închisoare dar cu suspendare, plus interzicerea unor drepturi printre care și acela de-a mai candida la funcția de primar sau să ocupe vreo funcție publică timp de 3 ani.

Inițial, Sașa Valer fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu în formă continuată. însă Curtea de Apel Cluj i-a redus pedeapsa la jumătate.

”Admite apelul declarat de inculpatul Sasa Valer împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în ce priveşte latura penală a cauzei cu referire la durata pedepsei principale aplicate inculpatului şi la modalitatea de executare a acesteia şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului S V pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (…) de la 4 ani închisoare, la 2 ani închisoare. În baza art. 91, 92 Cod Penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data pronunţării prezentei decizii. (…) Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Cluj – Napoca sau al Primăriei municipiului Turda. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 2.06.2020.”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Leave A Comment

%d bloggers like this: