ANRE : Consumatorii vor avea un rol determinant pe piata gazelor dupa liberalizare ; ei pot schimba oricand furnizorul

June 24, 2020
243 Views

Liberalizarea pieţei gazelor va conştientiza consumatorii şi îi va impulsiona să se implice mai mult, să compare preţurile din piaţă şi să analizeze mai bine ofertele pentru a semna cele mai bune contracte, având în acelaşi timp dreptul de a-şi schimba oricând furnizorul, se arată într-un răspuns al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), la solicitarea AGERPRES.

De la 1 iulie, piaţa gazelor din România va fi liberalizată complet. Autorităţile de la Bucureşti şi-au asumat acest termen în faţa Comisiei Europene pentru a pune capăt unei proceduri de infringement care ar fi trimis ţara noastră în faţa Curţii Europene de Justiţie.

ANRE a enumerat care sunt avantajele liberalizării pentru consumatorii casnici, ca urmare a creşterii concurenţei pe piaţă.

“Un rol important, determinant chiar, cu impact semnificativ asupra gradului de dezvoltare a unei pieţe concurenţiale funcţionale, îl reprezintă participarea activă a clienţilor finali. Dreptul de a-şi alege furnizorul este unul dintre principalele avantaje pe care îl are clientul final, acesta având posibilitatea să negocieze direct cu furnizorii termenii şi condiţiile privind furnizare gazelor naturale”, spun specialiştii ANRE.

Aceştia se aşteaptă ca, de la 1 iulie, furnizorii să îşi diversifice ofertele de preţ, care vor fi personalizate şi adaptate nevoilor clienţilor, crescând astfel calitatea şi reducând preţul.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: