Coronavirus/ Ordin comun al ministrilor Culturii si Sanatatii privind activitatile din domeniul cultural

June 22, 2020
350 Views

Ministerul Culturii şi Ministerul Sănătaţii au semnat ordinul comun pentru măsurile de prevenire a contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de Ministerul Culturii, acest nou ordin îl anulează pe cel dat anterior, nr. 2879/967/2020, publicat în Monitorul Oficial al României din 19 iunie 2020.

“Prezentul ordin actualizează reglementările pentru activitatea cu publicul şi activitatea angajaţilor din instituţiile de cultură precum: muzee şi galerii de artă, biblioteci şi librării, dar şi activitatea desfăşurată pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în domeniul producţiei de film şi audiovizual, evenimentele / acţiunile culturale organizate în aer liber şi de tip drive-in”, precizează sursa citată.

Noile activităţi reglementate sunt: modul în care se pot desfăşura expoziţii temporare de artă şi design, dar şi în ce condiţii se pot relua producţiile de spectacol şi concert în spaţiu închis.

Ca elemente de noutate, evenimentele private pot fi realizate cu maximum 20 de persoane în spaţii închise şi cu până la maximum 50 persoane în aer liber, cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară, arată comunicatul citat.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: