ANCOM : Traficul de internet si date in Romania a crescut , in medie, cu 26% in perioada starii de urgenta

June 16, 2020
262 Views

Traficul de internet şi date, înregistrat în România în perioada stării de urgenţă, a crescut, în medie, cu 26% comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării intervalului cu restricţii, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), publicate luni.

Analiza de specialitate relevă faptul că, în perioada de referinţă, traficul de internet şi date a crescut cu 30% în reţelele fixe şi cu 5% în reţelele mobile, în timp ce traficul de voce a înregistrat un salt mediu de 11%.

În ceea ce priveşte volumul de voce şi date consumate în perioada stării de urgenţă (16 martie – 15 mai 2020), acesta a ajuns la 1,8 mii PB (+30% faţă de perioada anterioară) în reţelele fixe, respectiv de 0,2 mii PB (+5%) în reţelele mobile. “Creşterea mai pronunţată a traficului de date în reţelele fixe poate fi corelată cu faptul că cei mai mulţi utilizatori s-au aflat la domiciliu în perioada stării de urgenţă, folosind mai degrabă conexiunea Wi-Fi a router-ului de internet fix decât internetul mobil, inclusiv pentru consumul de voce sau date pe dispozitivele mobile”, precizează Autoritatea.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: