Ceaiul din cozi de cireşe, cel mai eficient diuretic natural. Cui îi este interisă băutura care ajută la eliminarea toxinelor

June 14, 2020
70 Views

Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli. Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.

„Dacă te ştii predispus la infecţii urinare şi litiază renală, să nu arunci cozile de la cireşe. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi flavonoide, cozile de cireşe au puternice efecte diuretice. Au, de asemenea, proprietăţi astringente şi antidiuretice datorită conţinutului bogat în taninuri, sunt depurative, antifebrile şi antiinflamatoare renale. Usuca-le loc întunecat şi depozitează-le în pungi de hârtie sau saculeţi de pânză, într-un loc răcoros şi uscat. La nevoie, din cozi de cireşe se poate face decoct sau infuzie.

Decoctul se prepară punând la fiert, într-o jumătate de litru de apă, două linguriţe de codiţe uscate. Se fierb la foc mic timp de zece minute, apoi se lasă 20 de minute la infuzat. Decoctul se bea între mese, pe parcursul zilei, în trei – patru prize, îndulcit sau neîndulcit, după preferinţă.

Acest ceai acţionează şi ca energizant şi remineralizant asupra organismului, regenerând ţesuturile slăbite şi întărind sistemul imunitar, prin aportul de energie fizică şi psihică oferit de componentele active.

De asemenea este unul dintre ceaiurile cu cele mai bune rezultate pentru cei care vor să slăbească”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Caiul din cozi de cireşe se prepară din 6-7 linguriţe de codiţe la 1 litru de apă, care se fierbe cca 4 minute. Se bea călduţ, între mesele principale, pe parcursul întregii zile. Persoanele afectate de celulită ar trebui să mizeze pe ceaiul din cozi de cireşe. Fitoterapeuţii spun că rezultatele nu vor întârzia să apară, întrucât, pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.

Ce substanţe conţin

Cozile de cireşe conţin săruri de potasiu, tanin, uleiuri volatile, saponine şi flavonoide, fapt pentru care ceaiul are o excelentă acţiune antiinflamatorie şi diuretică.

Sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, acţionează ca un adjuvant în tratarea infecţiilor urinare, ameliorează durerile de stomac, este eficace în cazul măririi prostatei, vine în ajutor celor cu colesterolul mărit, au efect anticelulitic şi multe alte beneficii.

Ceaiul din cozi de cirese nu trebuie administrat persoanelor cu pietre mari la rinichi deoarece prin migrarea lor se pot produce blocaje renale.

De regulă, pe timpul curei cu cozi de cireşe se consumă minimum 2l de apă/zi pentru a preveni deshidratarea care poate apărea în urma stimulării intense a activităţii rinichilor, spune specialistul.

Leave A Comment

%d bloggers like this: