Concursul International George Enescu 2020 : 272 de tineri artisti din 41 de tari intra in competitie intre 29 august – 20 septembrie

June 11, 2020
313 Views

Un număr de 272 de tineri muzicieni din 41 de ţări intră în competiţie la secţiunile violoncel, vioară, pian şi compoziţie ale Concursului Internaţional George Enescu, care se va desfăşura între 29 august şi 20 septembrie.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis miercuri AGERPRERS, în acest moment, numărul candidaţilor care intră în competiţie pe secţiuni este: violoncel – 85; vioară – 80; pian – 86; compoziţie – 21 de candidaţi, cu 26 de lucrări.

“Apreciem extraordinar disponibilitatea uimitoare manifestată de tinerii muzicieni din întreaga lume în înscrierea la Concursul Enescu din 2020. Decizia voastră de a vă prezenta la Bucureşti în septembrie şi de a concura în contextul haotic al lumii post-pandemice ilustrează nu numai devotamentul vostru pentru muzică, pentru atingerea excelenţei în performanţa artistică, ci şi o viziune îndrăzneaţă pentru viitor. De asemenea, este mărturia pasiunii de neclintit pentru muzică şi a rezilienţei spirituale care vă caracterizează. Vă mulţumim că v-aţi ridicat la înălţimea acestei provocări! Concursul Enescu s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o oportunitate majoră pentru tinerii muzicieni la început de drum, cu un impact imens asupra carierei lor muzicale şi puterea de a le schimba viaţa artistică pentru totdeauna. Fiţi inspiraţi, urmaţi-vă visul şi bucuraţi-vă de această experienţă, căci aceasta va fi aventura vieţii voastre!”, a declarat directorul artistic al Festivalului şi Concursului Internaţional George Enescu, Vladimir Jurowski, citat în comunicat.

Cei mai mulţi concurenţi provin din Coreea de Sud – 50, din care 19 sunt la violoncel, 11 – la vioară şi 18 – la pian. Pe locul al doilea la ţări ca număr de înscrieri se află România, cu 27 de înscrieri, cu 5 interpreţi la violoncel, 9 – vioară, 13 – pian. Pe locul al treilea se află China cu 21 de participanţi înscrişi, dintre care 5 sunt din Hong Kong.

Din Europa sunt 131 participanţi. După România, ţările cu cele mai multe înscrieri sunt Franţa (13), Rusia (13), Italia (12) Germania (10), Mare Britanie (10). Cele mai îndepărtate ţări de unde provin concurenţi sunt Noua Zeelandă (3) şi Australia (2), dar şi doi concurenţi din America de Sud.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: