Decoctul din crenguţe de dud, licoarea care poate regla tensiunea arterială. Cum o prepari acasă

June 9, 2020
352 Views

Există două specii de dud, cel cu fructe albe (Morus albă), originar din China, şi cel cu fructe negre la exterior şi roşii la interior (Morus nigra), originar din Persia. Valorilele lor terapeutice sunt asemănătoare.

În fitoterapie se folosesc frunzele, ce se recoltează în mai şi iunie, şi fructele mature proaspete, scoarţa şi crenguţele.
Extractele obţinute din frunze de dud au acţiune antibacteriană, hipoglicemiantă şi oftalmică, iar cele din tulpină au acţiune antireumatică, antispasmatică, diuretică şi hipotensivă, în timp ce extractele din coaja rădăcinii au efect antiasmatic, antitusiv, expectorant, sedativ şi, de asemenea, diuretic şi hipotensiv.

Preparatul care reglează tensiunea arterială

Printre multiplele preparate obţinute din această plantă, specialiştii recomandă şi decoctul de crenguţe de dud cu indicaţii terapeutice în reglarea tensiunii arteriale.

„Taie câteva crenguţe tinere dintr-un dud, mărunţeşte-le şi fierbe-le într-un litru de apă până dau în clocot. Lasă la răcit, strecoară şi bea fiertura aceasta în loc de ceai sau apă de-a lungul zilei”, spune Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Înainte de a administra decoctul, cereţi însă sfatul medicului care va evalua oportunitatea administrării şi o posibilă interacţiune cu alte medicamente pe care le folosiţi.

Specialistul recomandă cu încredere consumul de fructe proaspete.

„O cură în care se consumă zilnic 200 g de fructe pe stomacul gol dimineaţa la trezire va curaţa organismul de toxine în 10 zile. De asemenea, o astfel de cură este foarte utilă şi în cazul distrofiilor miocardului”, mai spune Elena Badea.

Leave A Comment

%d bloggers like this: