Comisia pentru libertăți civile din Parlamentul European se declară pentru primirea României, Bulgariei și Croației în Spațiul Schengen

June 9, 2020
236 Views

Comisia pentru libertăți civile a Parlamentului European a făcut apel la statele Uniunii Europene să întreprindă pașii necesari pentru primirea Croației, Bulgariei și României în Spațiul Schengen. Parlamentul European „face apel la Consiliul European și la statele membre să-și intensifice eforturile pentru a finaliza integrarea în Spațiul Schengen a tuturor statelor membre” – se menționează în proiectul de rezoluție adoptat joi seară de Comisia pentru libertăți civile, transmite agenția de presă croată Hina, citată de Rador.

Pentru rezoluția privind situația din Spațiul Schengen după pandemia de COVID-19 au votat 53 de membri ai Comisiei, șase au fost împotrivă și s-au înregistrat și șase abțineri. Se așteaptă ca proiectul de rezoluție să fie votat în plenul Parlamentului European, care se va întruni în perioada 17-19 iunie.

La 22 septembrie 2019, Comisia Europeană a dat undă verde pentru primirea Croației în Spațiul Schengen, apreciind că întrunește toate criteriile necesare și a făcut apel la Consiliul European să includă Croația în această zonă de liberă circulație. Bulgaria și România au încă din 2011 avizul pozitiv al Comisiei Europene, dar pentru primirea lor în Spațiul Schengen este nevoie de votul unanim al tuturor statelor membre UE.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: