Plante tămăduitoare. Aloe Vera, cel mai folosit medicament în Africa de Sud. Cum se foloseşte

June 8, 2020
404 Views

Aloe Vera este o plantă tămăduitoare folosită din cele mai vechi timpuri pentru numeroase probleme de sănătate, cu precădere pentru afecţiunile pielii. Gelul proaspăt de aloe poate fi adjuvant în arsurile pielii cauzate de soare, acnee, dar poate fi benefic şi pentru sănătatea tractului digestiv. Cel mai bun gel de Aloe este cel obţinut din planta matură, de câţiva ani, deoarece în acest punct atinge concentraţia maximă de ingrediente benefice.

De asemenea, trebuie ţinut cont că tulpina de Aloe trebuie tăiată cât mai de la bază, deoarece acolo sun concentrate majoritatea substanţelor nutritive.

Cum se foloseşte gelul de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera poate fi aplicat direct pe piele sau poate fi combinat cu alte ingrediente, cum ar fi uleiul de cocos, iaurt, ou sau miere. Astfel de combinaţii sunt ideale pentru prepararea măştilor cosmetice, cu rol de hidratare, reîntinerire şi curăţare în profunzime a pielii.

De asemenea, gelul de Aloe Vera poate fi adăugat în sucuri de fructe şi legume delicioase, care pot fi consumate la micul dejun, pentru o porţie binemeritată de energie.

Dacă vrei să consumi ca atare gelul de Aloe Vera, este indicat să ţii la frigider feliile sau cuburile din plantă, dar nu mai mult de 2-3 zile, deoarece îşi pierde proprietăţile nutritive.

Dacă ai tăiat mai multe bucăţi de Aloe pe care nu plănuieşti să le consumi imediat, le poţi păstra la congelator pentru a-şi menţine substanţele nutritive.

La ce este bun gelul de Aloe Vera

Gelul de Aloe Vera poate fi folosit în numeroase moduri, atât intern, cât şi extern.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: