Vremea se incalzeste treptat, dar de ploi nu prea scapam – prognoza meteo pe doua saptamani

June 2, 2020
286 Views

Vremea se va incalzi treptat din 5 iunie, dar instabilitatea atmosferica ramane ridicata in urmatoarele doua saptamani, reiese din prognoza publicata luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 1 – 14 iunie.

….

In Transilvania, vremea va fi rece in intervalul 1 – 4 iunie cand mediile maximelor se vor situa intre 14 si 18 grade, iar ale minimelor intre 4 si 8 grade, apoi se va incalzi treptat, astfel incat in intervalul 5 – 7 iunie regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei, cu maxime pana la 28 de grade si minime de 12 grade.

In intervalul 8 – 14 iunie nu vor fi variatii termice semnificative, astfel ca, in medie, maximele se vor situa intre 24 si 26 de grade, iar minimele intre 10 si 12 grade. Probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

…..

La munte, vremea se va raci la inceput, astfel ca in intervalul 1 – 4 iunie mediile maximelor se vor situa intre 6 si 8 grade, iar ale minimelor intre -1 si 2 grade. Ulterior acestea vor intra intr-un proces de crestere treptata, astfel ca valorile diurne mediate regional se vor situa intre 12 si 18 grade, iar cele nocturne intre 6 si 10 grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata pe tot parcursul intervalului de prognoza.

Leave A Comment

%d bloggers like this: