Vicepremierul Raluca Turcan : Guverul a adoptat procedura ce va permite elevilor sa foloseasca gratuit transportul public pentru a merge la scoala

Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor “să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală”, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, joi seară, pe pagina sa de facebook.

“Am adoptat astăzi procedura detaliată care va permite elevilor să folosească, gratuit, transportul public pentru a merge la şcoală. Astfel, elevii vor circula spre şcoală doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport, fără a mai fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a cumpăra bilete sau abonamente pentru drumul de acasă la şcoală şi înapoi. Decontul acestor documente se va face direct între transportatori şi autorităţile statului direct responsabile”, a scris Raluca Turcan.

Vicepremierul arată că, pe de-o parte, “această măsura este o transpunere în norme şi în practică a dreptului garantat la educaţie gratuită prin Constituţie şi Legea Educaţiei Naţionale”.

“Pe de altă parte, ea reprezintă un sprijin concret acordat elevilor din categoriile cele mai vulnerabile, pentru a continua să meargă la şcoală”, a completat Turcan. AGERPRES

Foto : wall-street.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: