Ziua Eroilor și Sărbătoarea ”Înălțarea Domnului” sărbătorită la Cluj

Cu prilejul Zilei Eroilor și a Sfintei Sărbători a Înălțării Domnului, domnul prefect, Mircea Abrudean, a fost prezent astăzi la Mănăstirea ”Înălțarea Domnului” aflată în localitatea Muntele Rece din comuna Măguri-Răcătău, unde a asistat la slujba religioasă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.
După slujba religioasă, în semn de respect pentru cei care și-au jertfit viața pentru țară, domnul prefect a depus o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Români din Cel De-al Doilea Război Mondial, aflat în apropierea mănăstirii.

In cursul zilei, din partea Instituției Prefectului au mai fost depuse coroane de flori în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca (la Monumentul Eroilor Neamului şi Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989) și la Monumentul ”Glorie Ostașului Român”.

🔘 Mesajul prefectului Mircea Abrudean

Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an, odată cu Sărbătoarea Înălțării Domnului. Cu acest prilej comemorăm jertfa celor care prin actele lor de eroism și patriotism, au apărat integritatea si libertatea țării și suntem profund recunoscători pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut pentru a asigura generațiilor următoare un viitor mai bun. Este important ca amintirea celor care au luptat și au murit pentru libertatea și unitatea țării, să fie mereu vie în conștiința națională. Sacrificiul eroilor trebuie onorat și respectat, iar fiecare generație are datoria să se asigure că valorile pentru care au luptat și au murit aceștia, continuă să fie urmate și apărate în continuare.

Odihnă veşnică eroilor noștri!

Leave A Comment

%d bloggers like this: