Formula banală 0-5-30 care ne ţine departe de orice epidemie

May 29, 2020
302 Views

Italia este una dintre ţările cel mai afectate de epidemia de coronavirus. De acolo, de la o somitate în materie, vine un sfat pe care mulţi dintre noi am uitat să-l mai punem în practică: aplicarea formulei 0-5-30.

S-a vorbit de foarte multe ori despre cercetări legate de vaccinuri, de tratamente care ar face minuni, însă studiile ştinţifice nu au confirmat sută la sută niciuna dintre variante.

Profesorul Alberto Mantovani susţine aplicarea formulei 0-5-30 pentru a rămâne sănătoşi

Alberto Mantovani, directorul ştiinţific al Institutului Clinic Humanitas din Milano şi profesor emerit al Universităţii Humanitas, instituţie care colaborează cu Universitatea din Wuhan recomandă oamenilor aplicarea formulei 0-5-30 care ne poate ţine departe de orice boală.

…..

La ce se referă formula? Profesorul Mantovani este de partea celor care susţin că fumatul trebuie să lipsească din viaţa noastră şi este dat ca exemplu că foarte mulţi dintre cei care au murit din cauza COVID-19 erau fumători.

Savantul susţine, apoi, că dieta mediteraneană este cea mai indicată pentru a lupta cu acest virus. Şi recomandă luarea zilnică a cinci gustări compuse din legume şi fructe pentru întărirea sistemului imunitar.

Apoi, al treilea element al “formulei” se referă la activitatea fizică de cel puţin 30 de minute. “Sportul este o terapie pentru corpul nostru, a minţii şi a sistemului imunitar”, afirmă Matovani, preluat de AS.

 

Foto : runningmag.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: