Festivalul „1 Iunie – Hai Hui printre povești” se mută în online

Festivalul „Hai-Hui printre povești”, inițiat în 2019 în Parcul Central, se mută în spațiul virtual. Va cuprinde o serie de evenimente dedicate copiilor și familiei: ateliere de hrană vie (raw vegană), un maraton audio din poveștile copilăriei și basmele popoarelor, precum și o incursiune în literatura română contemporană pentru copii.
Activitățile sunt organizate de Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură din
subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de partenerii de la Bucătăria-I Divină, Itsy Bitsy și Cărturești Cluj.
Luni, 1 Iunie, de la ora 11.00, va fi transmis (în regim de live streaming) pe pagina de Facebook a Teatrului „Puck” cel de-al doilea episod al serialului on-line „Domnul Păpădie și Prosop”.
În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în această zi specială, ghizii din bucătărie propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr. Preparând bombonele din fructe și migdale, bucătarii s-au pregătit și de o petrecere. Doritorii își pot pregăti deja ingredientele: curmale, prune deshidratate, caise deshidratate, migdale înmuiate (timp de patru ore), precum și pudră de orz verde, carob, maca și ghimbir.
Primul episod, precum și mai multe detalii despre proiect, aici: http://teatrulpuck.ro/domnul-papadie-si-prosop/
Un alt moment important al festivalului on-line de Ziua Copilului este Maratonul poveștilor – AudioPuck – Poveștile copilăriei (în limba română) & basmele popoarelor (în limba maghiară).
Cum sărbătoarea copilăriei se mută în mediul on-line, în intervalul orar 12.30-16.30, va avea loc un maraton al poveștilor, în lectura actorilor Teatrului „Puck”.
Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România.
Cei mici îi vor asculta pe actorii: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Radu Lărgeanu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan, Robert Trifan, Adina Ungur, Patka Ildikó, György László, Domokos Szabolcs, Erdei Emese, Giriti Réka, Bondár Tibor, Mostis Balázs, Pünkösti Laura și Urmánczi Jenő.
Poveștile copilăriei pot fi ascultate pe paginile dedicate:
În română: https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/
În maghiară: https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz/
Mai multe înregistrări gratuite puteți accesa pe site-ul teatrului: http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/.

1uniFEST – Festivalul petrecerilor de acasă pentru copii – pe platforma on-line Itsy Bitsy
Copiii care au stat în izolare atâtea luni au acum şansa să petreacă #impreuna cu prieteni de pe toată planeta, la cea mai mare sărbătoare a zilei de 1 Iunie – 1uniFEST – Festivalul petrecerilor de acasă pentru copii. Itsy Bitsy conectează copiii şi părinţii de pretutindeni în cel mai mare festival on-line, care va ţine trei zile şi trei nopţi, ca în poveşti. 72 de ore non stop în on-line video şi la radio, cu poveşti, joacă, muzică, dans, teatru, magie, petreceri interactive vor fi disponibile gratuit începând cu 30 mai la ora 00:00.
Programul Teatrului de Păpuși ,,Puck”, în cadrul 1uniFEST
Sâmbătă, 30 mai
14:00 Spectacol de teatru pentru copii ,,Lupul interzis” – spectacol în limba română
Duminică, 31 mai
22:00 Spectacol de teatru pentru copii ,,Prin ochii Micului Prinț” – spectacol nonverbal, cu inserții în limba maghiară
Luni, 1 Iunie
14:00 Spectacol de teatru pentru copii ,,Strada cu îngeri” – spectacol nonverbal.

Mai multe detalii despre programul 1uniFEST – Festivalul Petrecerilor de Acasă pentru Copiii Români de Pretutindeni, organizat de Itsy Bitsy, pot fi găsite aici: https://www.facebook.com/events/595145581097372/

Totodată, luni, 1 Iunie, de la ora 17.30, vor începe Lecturile copilăriei.
Actrițele Teatrului de Păpuși ,,Puck”, Angelica Pamfilie și Adina Ungur vor citi din cartea „Băiețelul care se putea mușca de nas” de Alex Moldovan și ilustrații de Irina Georgescu, editura Arthur & „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?…și alte 10 întrebări fantastice” de Adina Rosetti și ilustrații de Cristiana Radu, editura Curtea Veche.
Evenimentul este dedicat în special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, dar sunt bineveniți copiii de orice vârstă, din toate colțurile țării!
Înscrierile pentru eveniment se fac la adresa inscrieri@carturesti.net, precizând în subiectul mail-ului „înscriere la Lecturile copilăriei”. Evenimentul se va desfășura pe platforma Zoom și este gratuit.

Mai multe detalii despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/3081857371837684/.

Leave A Comment

%d bloggers like this: