Consiliul Județean Cluj sprijină spitalele clujene în gestionarea situației create de noul coronavirus

Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul „Consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19” și cheltuielile referitoare la acesta. Proiectul vizează dotarea a patru unități sanitare clujene cu echipamente medicale și de protecție pentru gestionarea situației provocate de criza sanitară COVID-19.
Totodată, în vederea implementării în comun a proiectului a fost aprobat și parteneriatul între Consiliul Județean Cluj și trei instituții medicale aflate în subordine – Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, respectiv Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate sanitară subordonată Ministerului Sănătății.
Valoarea totală a proiectului ce urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19” este de 15.539.184,99 de lei, cu TVA inclus, bani destinați achiziționării a nu mai puțin de 462.139 de echipamente de protecție și aparaturi medicale de înaltă tehnologie.
Crearea parteneriatului și accesarea finanțării sunt justificate de necesitatea de a îmbunătăți capacitatea de răspuns a celor patru instituții spitalicești din Cluj-Napoca la criza COVID-19. Având în vedere faptul că echipamentele sunt insuficiente sau lipsesc, Consiliul Județean Cluj a decis să sprijine spitalele prin achiziționarea aparaturilor medicale necesare.

Leave A Comment

%d bloggers like this: