Ghid Revenirea La Munca in Conditii de Siguranta

Ministerul Muncii a publicat Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS Cov-2 la locul de muncă, pe perioada stării de alertă, şi Ghidul pentru revenirea la muncă în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi pentru angajatori.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a publicat pe site Ordinul privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS Cov-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţii la locul de muncă în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă. Ordinul comun este semnat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Documentul stabileşte măsurile pe care toţi angajatorii din sectorul public şi din privat trebuie să le implementeze pe durata stării de alertă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS Cov-2.

Obligaţii pentru angajatori

Astfel, pe lângă obligarea angajatorilor de a-şi informa angajaţii cu privire la măsurile de precauţie necesare, aceştia trebuie să asigure menţinerea distanţei de cel puţin 1,5 metri între angajaţi, materiale pentru igiena angajaţilor inclusiv dezinfectanţi, precum şi limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanţă de minimum 1,5 m.

Regulile de conduită obligatorii pentru angajaţi vor fi afişate la intrare şi în cele mai vizile locuri din unitate. Angajatoriii pot asigura echipamente individuale de protecţie (mască de protecţie, mănuşi), iar cei care au mai mult de 50 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi spaţiu de lucru, le pot individualiza programul, astfel încât între aceştia să se asigure existenţa unui interval de minimum o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, pe parcursul a minimum trei ore, în tranşe de cel puţin 20% din personal, fără a afecta durata programului normal de lucru. Această ultimă măsura se va aplica şi în cazul în care salariaţii care lucrează în acelaşi spaţiu aparţin mai multor angajatori.

Triaj şi culoare speciale pentru angajaţi
…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: