De ce e bine să consumăm cu prudenţă usturoi. Efectele adverse ale celui mai utilizat condiment

May 17, 2020
256 Views

Usturoiul poate fi consumat în siguranţă de majoritatea adulţilor datorită efectelor sale benefice asupra sistemului cardiovascular, a infecţiilor, a sistemului respirator. Usturoiul are puţine efecte secundare, însă există anumite reguli pentru a fi în siguranţă după ce consumaţi usturoi.

Dacă sunteţi alergici la plante din familia liliaceae, inclusiv ceapă, praz, arpagic sau flori cum ar fi zambilele şi lalelele, evitaţi usturoiul. Persoanele care sunt alergice la usturoi pot manifesta diverse reacţii, fie că inhalează, consumă sau aplică usturoiul pe piele.

Oamenii care urmează să suporte intervenţii chirurgicale sau dentare, femeile însărcinate şi cei cu tulburări de coagulare, ar trebui să evite să consume cantităţi mari de usturoi în mod regulat din cauza proprietăţii acestuia de a subţia sângele, fapt ce ar putea provoca sângerări excesive. Cei care utilizează anticoagulanţi, aspirină şi antiinflamatoare nesteroidiente nu ar trebui să consume şi usturoi decât după ce primesc avizul medicului privind cantitatea pe care o pot ingera, explica dr. Daniela Stan, medic de familie.

De asemenea, este important de ştiut că usturoiul poate interacţiona cu acţiunea anticoncepţionalelor, ciclosporinei şi altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul SIDA-HIV.

Femeile care alăptează au constatat că usturoiul oferă laptelui o aromă pe care copilul o poate respinge.

Consumul unei cantităţi mari de usturoi poate irita mucoasa stomacului şi poate determina arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulenţă, diaree sau constipaţie. Şi cei care au probleme stomacale trebuie să fie precauţi în utilizarea usturoiului. Dacă se aplica direct pe piele, usturoiul poate provoca arsuri, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul copiilor.

Proprietăţi antibiotice

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: