Stadionul Cluj Arena își redeschide porțile pentru cei care doresc să folosească pista exterioară de atletism.

Începând de astăzi, vineri, 15 mai 2020, Stadionul Cluj Arena își redeschide porțile pentru cei care doresc să folosească pista exterioară de atletism, accesul fiind permis în limita a 40 de persoane concomitent și cu respectarea următoarelor reguli:
• Interzicerea accesului în spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (dușuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj etc.);
• La intrarea în incinta Cluj Arena, fiecărei persoane i se va lua temperatura corporală cu ajutorul unui termometru cu infraroșu;
• Purtarea măștii de protecție este obligatorie până la ieșirea pe pista de atletism.

De asemenea, pentru o mai bună gestionare a acestei perioade de alertă, Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății, au stabilit prin intermediul unui Ordin comun, o serie de reguli și măsuri obligatoriu a fi respectate, inclusiv în interiorul unor baze sportive:
a. Bazele să fie împrejmuite;
b. Fiecare punct de acces să fie păzit;
c. Să se facă triajul epidemiologic al participanților la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;
d. Accesul să fie permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia. Acolo unde acest lucru este posibil, accesul să se facă exclusiv pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului;
e. Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă;
f. Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese etc.);
g. Este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;
h. Fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate/evacuare.

Totodată, în ceea ce privește modalitatea efectivă în care pot fi practicate disciplinele sportive individuale în aer liber, cele două ministere au stabilit următoarele condiții de antrenament general-valabile:
a. Se permite practicarea activităților sportive doar pe terenuri în aer liber. Desfăşurarea activităţilor în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă.
b. Pe tot parcursul antrenamentului trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanţă este de cel puţin 2 metri în perioadele de repaus şi de cel puţin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ţine cont de faptul că particulele de transpiraţie ori salivă se pot transmite pe distanţe mult mai mari în acest context.
c. Este interzis scuipatul în spaţiul de antrenament.
d. Este permisă, cu condiţia respectării tuturor măsurilor de distanţare socială şi igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din şcoala alergării, exerciţii de echilibru şi orientare spaţială din gimnastică, exerciţii cu propria greutate, exerciţii de tehnică şi tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situaţii specifice de luptă/joc, execuţia tehnică/tactică de tip box cu umbra, aruncarea la coş/poartă fără minge etc.).
e. În cazul sportivilor de performanţă, care sunt asistaţi de antrenor şi alţi specialişti, distanţa de siguranţă trebuie păstrată inclusiv în timpul şedinţelor tehnice. În cazul în care medicul sportiv este de faţă, el trebuie să poate echipamentul de protecţie pe tot parcursul interacţiunii directe cu sportivul.
f. Echipamentul sportiv (de exemplu: bicicleta, racheta de tenis, arcul etc.) trebuie să fie folosit exclusiv de o singură persoană sau să fie dezinfectat complet înainte de a trece de la un sportiv la altul.

Precizăm, de asemenea, faptul că accesul pe pista exterioară de atletism se face astfel:
Luni – Vineri
Orele: 7:00 – 22:00

Sâmbătă
Orele: 9:00 – 16:00

Duminică
Închis

De asemenea, începând cu data de 18 mai 2020, Centrul de recuperare și kinetoterapie KinetoMed Arena își reia activitatea.
Activitatea Centrului de recuperare și kinetoterapie KinetoMed Arena se va desfășura în intervalul:
Luni – Vineri
Orele: 7:30 – 19:30

Sâmbătă – Duminică
Închis

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Incepând cu data de 15 Mai 2020 se deschide pista exterioară de atletism în limita a 40 de persoane concomitent”

Leave A Comment

%d bloggers like this: