Probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor sustine in acest an. Se echivaleaza sau se recunosc

May 15, 2020
267 Views

Guvernul a decis, joi, ca probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor sustine in acest an, ci ele se vor echivala sau se vor recunoaste, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei.

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, joi seara, dupa sedinta de Guvern, ca s-au adoptat unele prevederi referitoare la faptul ca la examenul de Bacalauret, examenele de competente nu se vor sustine, ci se vor echivala sau se vor recunoaste.

“Pentru anul scolar 2019-2020, probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna pentru elevii care au urmat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale, probele de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala studiata pe parcursul invatamantului liceal si probele de evaluare a competentelor digitale se echivaleaza/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educatiei si cercetarii, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta”, a transmis si Ministerul Educatiei.

La finalul saptamanii trecute, ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca s-a gandit la o procedura pentru cursurile de pregatire privind examenele nationale si cum se vor desfasura Evaluarea Nationala si Bacalaureatul in aceasta vara.

Astfel, elevii din clasele a VIII-a si a XII-a vor reveni la scoli 2 saptamani, in perioada 2-12 iunie, pentru a realiza pregatirea de examen.

Ministrul a explicat ca, la sosirea la scoala, elevilor li se va lua temperatura, dupa care vor parcurge un culoar bine definit de unitatea de invatamant.

“Este o procedura la care ne-am gandit, poate va suferi unele modificari (…); ii si familiarizam pe elevi cu procedura, ii invatam de fapt cum anume ar trebui sa se comporte si la examenele nationale vom urma acceasi procedura”, a spus Anisie, joi seara, la Realitatea Plus.

Potrivit acesteia, fiecare scoala trebuie sa realizeze un program in asa fel incat grupa de zece elevi sa vina intr-un anumit interval orar, sa nu se intalneasca cu alte grupe de cate 10.

Foto : capital.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: