Consultatiile medicale pot fi acordate in continuare la distanta. Decontarea serviciilor va fi facuta fara card de sanatate

May 15, 2020
344 Views

Consultatiile medicale date de medicii de familie sau in ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate in continuare la distanta si se va putea face decontarea acestor servicii fara folosirea fizica a cardului de sanatate in perioada starii de alerta, a anuntat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.

Aceasta a prezentat, in acest sens, ordonanta de urgenta referitoare la masurile pentru starea de alerta adoptate de Guvern.

“Se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea cu prioritate a concediilor medicale pentru persoanele aflate in carantina si cele infectate cu COVID-19. Aceasta este o problema care a aparut si necesita o rezolvare prin prelungirea masurilor deja luate pe perioada starii de urgenta”, a spus Turcan.

Potrivit acesteia, “consultatiile medicale acordate de medicii de familie si in ambulatoriul de specialitate vor putea fi acordate in continuare la distanta, utilizand orice mijloace de comunicare si, de asemenea, se va putea face decontarea acestor servicii fara folosirea fizica a cardului de sanatate”.

De asemenea, serviciile medicale si medicamentele pentru tratarea COVID-19 se acorda tuturor persoanelor de pe teritoriul Romaniei si celor asigurate, si celor neasigurate.

“In plus, serviciile medicale de asistenta medicala primara acordate in ambulatoriul de specialitate vor fi decontate la nivelul activitatii efectiv realizate”, a mai spus Turcan, mentionand ca exista cadrul necesar pentru suplimentarea resurselor in situatie de crestere a numarului de spitalizari, de solicitare a cresterii serviciilor medicale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: