„Strada Potaissa din Cluj – piața de flori altfel” se mută într-un magazin virtual

May 12, 2020
387 Views

 

Inițiativa de înfrumusețare a străzii Potaissa, una dintre cele mai frumoase străzi din centrul municipiului Cluj Napoca – demartă încă din 2017, de Asociatia Dasiler, cu sprijinul producătorilor locali de flori – se mută pe o platformă online, din pricina epidemiei de Coronavirus. Și nu se mută oricum, explică reprezentantul Asociației, Andi Daiszler, ci prin asigurarea unui sprijn digital consistent, micilor fermieri și producători de flori.

„Chiar dacă la nivelul municipiului Cluj-Napoca au apărut platforme care reunesc micii producători în funcție de domeniul de activitate și au apărut, totodată, grupurile de facebook specializate pe comerțul local, noi am identificat și câteva probleme din perspectiva micilor producători. Mai precis, platformele online, în majoritatea cazurilor, presupun ca micii producători să fie familiarizați cu încărcarea pozelor (la o anumită calitate – lucru imposibil de cele mai multe ori), crearea unui profil de prezentare a produselor lor și procesarea plăților. Or, micii producători au de multe ori probleme cu conexiunea la internet sau nu sunt familiarizați cu tehnologiile moderne, nu pot accepta plățile cu cardul”, a explicat Andi Daiszler.

În consecință, Asociația pe care o reprezintă a creat această platformă complet digitalizată, stradapotaissa.com, care să-i sprijine integral pe micii producători locali

„Procesul realizat de Asociația Daisler este o premieră întrucât plățile pe platforma strada stradapotaissa.com sunt digitalizate prin intermediul unei aplicații specializate și sigure de plăți cu cardul, toate tranzacțiile sunt monitorizate și coordonate de reprezentanții asociației, cei care au creat de altfel întregul conținut, descrierile și pachetele speciale de produse, și le-au încărcat în numele producătorilor pe site”, a precizat Andi Daiszler.

În magazinul de pe platforma ww.stradapotaissa.com sunt reunițiproducătorii care au luat parte în trecut la crearea evenimentului „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”(precum Iubar, Sempervivum România, Traian și Livia Morar, Edit și Zsolt Daradics, Ioana Moldovan și Lucian Chiorean, Flower House Aiud, Magia Cactușilor Aleșd, Vivaflor, Lavanda Ticu, BioImpact, chiar și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, o prezență constantă în ultimii ani pe Strada Potaissa).

Foto : Marius Mariș ; komiti.media

Leave A Comment

%d bloggers like this: