Preşedintele Klaus Iohannis : PSD a lucrat in parlament. A lucrat mult si prost, toxic de-a dreptul

May 8, 2020
280 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD a lucrat în Parlament ”mult şi prost, toxic de-a dreptul”.

“Profitând de faptul că atenţia publică este concentrată, cum este şi firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat în Parlament. A lucrat mult şi prost, toxic de-a dreptul, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani. A continuat să facă ce ştie mai bine acest partid nociv care a scos în stradă, să nu uităm, sute de mii de români revoltaţi, care a pus România în posturi jenante în faţa partenerilor europeni. Poate că, preocupaţi de îngrijorările momentului, este uşor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a scoate ţara noastră de pe parcursul european şi de a o arunca cu zeci de ani în urmă”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a dat exemple de legi recente, “care ar fi dăunat bugetului României şi care s-au dovedit a fi neconstituţionale” şi care prevedeau suspendarea plăţilor la credite şi la utilităţi. Iohannis le-a calificat drept legi “scrise prost şi populist, fără criterii clare de aplicare”.

Potrivit preşedintelui, PSD “a rămas acelaşi partid preocupat doar să-şi salveze baronii”.

“Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute în Parlament. În timp ce atenţia publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era ocupat să lovească din nou în standardele de integritate aplicabile funcţiilor publice sau să reglementeze privilegii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleşi locali declaraţi incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcţii”, a susţinut Klaus Iohannis, care a arătat că această măsură priveşte aproximativ 1.000 de aleşi locali.

“O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puţin, 1.000 de aleşi locali care au încălcat legea. Unica prioritate a pesediştilor, chiar şi într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor”, a spus şeful statului.

El a adăugat că “nu mai este un secret pentru nimeni că PSD a infestat cu persoane obediente până şi cele mai importante instituţii ale statului român. Oameni lipsiţi de profesionalism, de caracter şi de responsabilitate fac jocurile pesediştilor din funcţiile publice pe care vremelnic le ocupă”.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: