O organizație neguvernamentală din Cluj-Napoca oferă sprijin psihologic la telefon pentru persoanele afectate de această perioadă

May 5, 2020
369 Views

Organizația neguvernamentală ”Minte Forte” din Cluj-Napoca derulează campania online „Rămâi calm cu Minte Forte”. Este vorba despre o linie telefonică gratuită pentru sesiuni de sprijin psihologic de până la 30 de minute numită „30 de minute de calm”, pentru persoanele afectate de perioada prin care trecem.

”Psihologii noștri contribuie în acest fel la diminuarea sentimentului de anxietate, acesta fiind motivul pentru care au apelat cei mai mulți oameni până acum. Ei sunt în continuare disponibili la numărul de telefon 0775 312 002, de luni până vineri între orele 10-12, respectiv 16-18, și sâmbătă între orele 12-14”, au precizat reprezentanții organizației.

De asemenea, ”Minte Forte” susține online ateliere și grupuri de sprijin. Aceste ”întâlniri” se desfășoară în cadrul unor grupuri restrânse, de până la 30 de participanți, iar discuțiile urmăresc strategii pentru gestionarea acestei perioade, sau pur și simplu prezența participanților, împreună, într-un spațiu sigur.

Spre exemplu miercuri, 6 mai, are loc întâlnirea unui grup de sprijin pentru persoanele care și-au pierdut locul de muncă în această perioadă. Totul se desfășoară online, pe platforma Zoom și detaliile se regăsesc pe pagina de Facebook a organizației.

Întâlnirea va fi condusă de psihologul Paula Nuțaș.

Foto: Facebook Minte Forte

Leave A Comment

%d bloggers like this: