Un scenariu întunecat: Pandemia ar putea dura încă doi ani şi va infecta 70% din populaţia globului

May 3, 2020
301 Views

Un grup de cercetători de la Universitatea din Minnesota a publicat recent un raport în care arată că pandemia de coronavirus ne poate afecta vieţile pe o perioadă lungă. Experţii au prezentat mai multe scenarii prin care am putea trece în următorii doi ani.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, Statele Unite, au specificat, în urma investigaţiilor, că noul coronavirus ar putea să ne influenţeze în următoarele 18 sau chiar 24 de luni. Până când populaţia globului va deveni imună, s-ar putea infecta 60% sau 70% dintre oameni, informează CNN.

Grupul de cercetători a prezentat trei posibile scenarii care s-ar putea adeveri în următorii doi ani:

În primul scenariu, acest val de infecţii cu noul coronavirus va fi urmat de alte valuri mai mici. Acestea s-ar putea desfăşura vara, ar ţine unul sau doi ani, după care numărul de cazuri ar scădea treptat până în 2021.

Potrivit celui de-al doilea scenariu, după acest val, ar putea veni unul mai mare în toamnă şi în iarnă, însoţit de altele în 2021, explică experţii în raport. „Acest model va necesita reinstituirea măsurilor de carantină în toamnă, pentru a reduce răspândirea virusului şi supraaglomerarea sistemelor medicale. Acest model este similar cu pandemia din 1918-1919“, au atras atenţia cercetătorii.

În al treilea scenariu, experţii descriu o scădere a numărului de cazuri, ceea ce va face posibilă renunţarea la măsurile de carantină. Totuşi, se vor mai raporta noi cazuri de infectare, precum şi decese.

Studiul mai arată că un vaccin ar putea modifica scenariile, însă asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat. 2021, spun experţii, ar fi anul în care ar putea fi disponibil un vaccin.

Leave A Comment

%d bloggers like this: