Care sunt proprietăţile şi beneficiile ghimbirului. Patru motive pentru a-l consuma

May 2, 2020
269 Views

Utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică, ghimbirul este un remediu pentru numeroase afecţiuni. Poate fi consumat crud, murat, macerat, zaharisit ori în infuzii.

Cu un gust uşor iute, rădăcina de ghimbir este aromată şi, în acelaşi timp, bogată în calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, fibre, seleniu, sodiu, vitaminele C, E şi B6, recunoscută pentru multiplele beneficii. Un studiu din 2009 a evidenţiat că administrate alături de alte medicamente anti-vărsături, suplimentele pe bază de ghimbir au redus efectele secundare ale chimioterapiei la 40% la pacienţi. Alte cercetări au stabilit că având efecte antiinflamatorii, pot calma durerile musculare şi pe cele menstruale.

Iată o listă cu câteva motive pentru care ghimbirul este bun pentru sănătate

Remediu eficient împotriva senzaţiei de greaţă, putând fi folosit cu succes pentru a combate răul de mişcare. Este indicat atât în cazul pacienţilor care fac chimioterapie, cât şi gravidelor care se confruntă cu greţuri, în primele luni de sarcină, sau persoanelor care suferă de greaţă postoperatorie.

Calmant şi antiinflamator, ghimbirul are efecte remarcabile în ameliorarea inflamaţiilor articulare, precum şi în cazul durerilor reumatice. Te scapă de răceală. În medicina chinezească, acest produs este recomandat frecvent pentru tratarea simptomelor de răceală şi gripă. Rădăcina acţionează ca un antihistaminic şi decongestionant respirator.

Alungă migrenele. Ghimbirul este considerat cel mai bun aliat contra migrenelor, rădăcina conţinând un ingredient activ numit gingerol care, pe lângă faptul că îi oferă aroma specifică, are efect antiinflamator şi analgezic, ameliorând durerilor obişnuite de cap,migrenele şi a alte tipuri de dureri.

Foto : vezi si articolul “Ghimbir Beneficii si Contraindicatii, Ceai de Ghimbir Preparare Corecta”

Leave A Comment

%d bloggers like this: