Farmec a demarat productia de biocide

April 30, 2020
418 Views

 

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a început producţia de biocide pentru uz personal şi medical, dezinfectanţii având ca substanţă activă alcoolul în proporţie de minim 70%, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.

“În urma testelor de laborator, compania a obţinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, avize care atestă acţiunea virucidă, bactericidă şi fungicidă a produselor. Pe lângă eficienţa şi acţiunea rapidă demonstrate, dezinfectanţii sunt plăcuţi la utilizare, au un miros agreabil şi sunt siguri pentru sănătatea populaţiei şi a mediului”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, un element de noutate în portofoliul Farmec sunt dezinfectanţii pentru mâini şi suprafeţe din gama Dermofarm pe bază de alcool etilic 80% v/v, creaţi special pentru unităţile medicale. “Produsele sunt disponibile spre achiziţionare în varianta de 750 ml şi de 5 l. Capacitatea de producţie pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unităţi pe lună”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că primul dezinfectant produs pentru uz personal pe bază de alcool este Farmec loţiune dezinfectantă mâini, având o acţiune rapidă şi fiind recomandat pentru utilizări frecvente. Produsul este disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l şi 5 l. Astfel, loţiunea la 150 ml va fi disponibilă pe toate canalele de vânzare pentru publicul larg: online pe www.farmec.ro, în magazinele de brand Farmec şi Gerovital, în farmacii şi supermarketuri. Cele la volume mai mari sunt comercializate pentru uz colectiv, către companii şi instituţii, având posibilitatea de a adapta cantităţile la cererea clientului. Compania poate produce lunar estimativ un număr de 650.000 de loţiuni de acest tip.

“În contextul actual, ne-am organizat toate resursele şi ne-am adaptat liniile de producţie, prioritizând produsele igienizante, dezinfectante şi antibacteriene pentru a răspunde nevoilor şi cerinţelor din piaţă, în special solicitărilor venite din partea instituţiilor, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Am implicat toţi specialiştii din cadrul companiei în acest amplu proces de producţie şi depunem toate eforturile să obţinem materiile prime şi ambalajele necesare pentru a acoperi cererea de pe piaţă şi pentru a oferi un preţ corect. În plus, le mulţumesc membrilor Ministerului Economiei pentru suportul acordat în urgentarea avizării biocidelor”, a declarat Mircea Turdean, director general Farmec.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: