Cum verifici de acasă dacă ai putea avea COVID-19. Aplicaţia care asigură testarea digitală a întregii populaţii a României

April 30, 2020
345 Views

Testarea masivă a populaţiei pentru COVID-19 este una dintre cheile succesului ţărilor care gestionează cel mai bine pandemia de coronavirus. De astăzi, orice român se poate testa digital, în mod gratuit, folosid site-ul dezvoltat de voluntarii clujeni în colaborare cu Ministerul Sănătăţii – www.covidmonitor.ro . Apelul făcut de iniţiatorii proiectului.

Ai simptome care te fac să crezi că eşti infectat cu COVID-19? Completarea unui set de întrebări pe site-ul www.covidmonitor.ro – care vor fi analizate de un algoritm de Inteligenţă Artificială, îţi va oferi un set de recomandări personalizate pentru starea ta de sănătate.

„După ce răspunde la întrebări, pacientul va primi un rezultat de genul: nu ai simptome specifice de COVID-19; estimăm în proporţie de 60% că aveţi o răceală simplă, roşu în gât – 30%, alte afecţiuni – 10%. Utilizatorul va fi invitat să-şi monitorizeze simptomele şi să-şi refacă testul după o perioadă sau în cazul în care simptomele sunt specifice pentru COVID-19, să contacteze un medic de familie”, a explicat pentru „Adevărul”, iniţiatorul proiectului, Dan Chiuzbăian.

Site-ul, care a fost disponibil până astăzi doar pentru medici, poate fi acum accesat de către oricine doreşte să ştie dacă simptomele pe care le are sunt specifice COVID-19 sau este vorba despre o gripă sau altă afecţiune. Accesul la site este gratuit şi se poate face atât de pe calculator, cât şi de pe telefonul mobil.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: