Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul care începe în toamnă

April 25, 2020
360 Views

Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 milioane de doze de vaccin gripal pentru sezonul care începe în toamnă, care vor fi destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În actualul sezon, au fost vaccinate 1,5 milioane de persoane prin campania gratuită a ministerului.

Astăzi a început Săptămâna Europeană a Vaccinării, iar în acest context, Ministerul Sănătății reiterează susținerea pentru continuarea neîntreruptă a activității de vaccinare de rutină a populației, se arată într-un comunicat al ministerului remis G4Media.ro.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei în care s-au inregistrat aproximativ 20 000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricând”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, citat în comunicat.

În contextul în care în România rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani, o prioritate pentru Ministerul Sănătății o reprezintă implementarea programelor de vaccinare și asigurarea respectării prevederilor incluse în legislația cu privire la vaccinare, potrivit sursei citate.

„Totodată, trebuie pregătit sesonul de gripă din toamna acestui an și luate toate măsurile de protecție. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3 000 000 de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

…..

Foto: Ulrike Leone from Pixabay

Leave A Comment

%d bloggers like this: