Preşedintele Klaus Iohannis: va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructura, accelerarea digitalizarii, audit extins in administratie

April 15, 2020
409 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că, în contextul în care au fost afectate sectoare întregi ale economiei în această perioadă de pandemie, Guvernul va trebui să pregătească şi să implementeze mai multe măsuri.

“În mod inevitabil, restricţiile severe destinate protejării sănătăţii cetăţenilor au afectat sectoare economice întregi. Guvernul Orban a adoptat deja un set de măsuri care să vină în sprijinul angajaţilor, dar şi al firmelor aflate în dificultate, care este doar o componentă a strategiei guvernamentale menite să ofere premisele reconstrucţiei economice şi sociale a României după ce vom depăşi această criză. Va fi nevoie de infuzie de capital, de continuarea proiectelor de infrastructură, de accelerarea procesului de digitalizare, de un audit extins la toate nivelurile administraţiei publice locale şi centrale, de reconversie profesională. Guvernul Orban va pregăti şi implementarea acestor măsuri”, a spus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că orice criză, oricât de dificilă ar fi, aduce cu sine şi oportunităţi.

“Vom avea şansa de a fi mai buni în ceea ce facem, de a fi empatici, solidari şi hotărâţi ca împreună să construim cu adevărat acea ţară pe care ne-o dorim. Doar uniţi putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!”, a conchis şeful statului.

AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: