Ministrul de Interne, Marcel Vela- care vor fi regulile de Paște.

Marcel Vela – o nouă ordonanță militară. Măsurile au fost deja discutate cu Patriarhia Română

“Astăzi am semnat alături de Preafericitul patriarh Daniel un acord de sprijin (…) prin distribuirea Sfintei Lumini”, a spus Vela într-o declaraţie la sediul MAI.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a ieșit astă seară public să spună care vor fi regulile de Paște. Pe scurt, oamenii pot merge către biserică pentru luarea Paștelui și a luminii, dar trebuie să aibă declarația pe propria răspundere  cu numele bisericii la care se duc și să nu meargă în grupuri mai mari de trei. Poliția va împărți lumina în intersecții, iar voluntarii o vor duce persoanelor vârstnice la domiciliu.

Iată principalele declarații: – MAI va susține misiuni de sprijin și ajutor clericilor. Vom ajuta BOR la împărțirea Paștilor și a luminii de Înviere. Am semnat cu Pf. Daniel un acord de susținere și sprijin de către MAI. – Pâinea de paști va fi distribuită vineri și sâmbătă în locuri special amenajate în afara bisericilor de organele MAI și voluntari. – Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă numele bisericii la care mergi. Organele MAI vor veghea la respectarea distanței sociale, iar voluntarii vor avea bandă albă braț. Credincioșii vor putea ieși în vecinătatea casei. Nu se vor forma grupuri mai mari de trei persoane. La persoanele de peste 65 de ani, organele vor duce lumina acasă. – Sâmbătă se va aduce lumina de la Ierusalim, iar lumina se va distribui în jur de orele 20 de către organele MAI. – Echipajele fixe, din intersecții și de la frontieră, vor distribui sfânta lumină

https://www.economica.net/vela-regulamentul-de-pa-te-poli-ia-va-distribui-lumina-de-pa-te_182842.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: