13 aprilie 2020 . COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

April 13, 2020
219 Views

COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

🔴 În cursul zilei de ieri, 12 aprilie, forţele de ordine au acţionat integrat pe raza județului Cluj, în echipaje mixte, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

🔴 Astfel, în ultimele 24 de ore, 595 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

🔴 Autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 300 de persoane, iar 30 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Totodată, au fost verificate 120 de locații de carantinare/izolare asigurate cu măsuri de ordine publică.

🔴 Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare, forțele de ordine au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 456.700 de lei.

🔴 În domeniul situațiilor de urgență 100 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

🔴 Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 34 de cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

🔴 41 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 419 persoane în carantină, 632 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 111 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Leave A Comment

%d bloggers like this: